Vignerons Ardéchois

De Ardèche in het zuiden van Frankrijk is een streek die rijk is aan historie en natuur. In vele opzichten uniek en deze streek brengt een grote diversiteit aan wijnen voort. De uitstekende geografische ligging en specifieke klimaat dragen bij aan de kwaliteit van de wijnen. De UVICA wijncoöperatie bestaande uit een grote groep wijnboeren uit 25 dorpen, die gezamenlijk garant staan voor een constante productie en kwaliteit van de druiven. De geografische ligging is ten westen van Montilimar tussen Lyon en Marseille. De wijngaarden profiteren van het mediterrane klimaat. De grond bestaat uit een combinatie van zandsteen en leisteen.

De druivensoorten Gamay, Chardonnay, Viognier en Merlot gedijen hier zeer goed. De prestige wijn Terre de Châtaignier wordt gemaakt van een oude druivensoort Chatus die hier weer exclusief wordt verbouwd.

 Video Impressie Vignerons Ardechois

Uvica Website

Een bezoek zeer zeker waard is Neovinum, waar een audiovisuele wijnreis door het wijngebied wordt getoond. Allerlei interessante wetenswaardigheden komt men te weten over het maken van wijn, proeven, blenden, terroir etc etc. Kinderen kunnen zich vermaken in een aparte ruimte. De ouders kunnen de audiovisuele wijnreis rustig beleven, wetende dat de kinderen zich uitstekend vermaken. Ook een bezoek aan de winkel en mogelijkheid totproeven proeven is zeer aan te raden, deze is modern en zeer ruim van opzet met vriendelijk en behulpzaam personeel.

Wilt u een voorschot op dit bezoek klik dan op onderstaande link:

Neovinum Website

Change language